Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ , αφού έλαβε υπόψη την από 05/02/2021 ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ, καλεί τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα να σταματήσει τώρα τις διώξεις υπαλλήλων.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ, τον ενάμιση χρόνο Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η νέα Δημοτική Αρχή είναι απολύτως αρνητικά. Στο ενεργητικό της καταγράφει σωρηδόν αναίτιες μετακινήσεις υπαλλήλων. Στέλνει Αρχιτέκτονες-Μηχανικούς σε Τμήματα της Καθαριότητας εξωθώντας τους σε αποχώρηση, τοποθετεί Προϊσταμένους σε Τμήματα χωρίς καμία κρίση και νομιμότητα, που η ειδικότητα τους δεν έχει καμία συνάφεια με το αντικείμενο της υπηρεσίας. Καταργεί ακόμη και Γενικές Διευθύνσεις με δικά του κριτήρια, κάτι που καταδεικνύει σκοπιμότητες.

Έφτασε στο σημείο η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης να μετακινήσει τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Φουντούκη στο Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Εκμετάλλευσης Λιμενικής Ζώνης.

Η ειδικότητα του Γενικού Γραμματέα του Σ.Ε.Δ.Θ. είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και καμία σχέση δεν έχει το γνωστικό του αντικείμενο και η εργασιακή του εμπειρία με τα καθήκοντα που του ανατίθενται. Στο ίδιο Αυτοτελές Τμήμα τοποθετούν Προϊσταμένη συνάδερφο Αρχιτέκτονα-Μηχανικό, που επίσης ο κλάδος της δεν έχει καμία συνάφεια με το αντικείμενο. Κι αυτό, στο τέλος του εργασιακού της βίου, καθώς σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει απόλυτα τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την αναίτια και προφανή δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων και καλεί τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα να σταματήσει τώρα την απαράδεκτη αυτή τακτική και πολιτική. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρει απέναντί του όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των εργαζόμενων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Print Friendly, PDF & Email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Περιφερειακή Σύσκεψη στo Αγρίνιο – 22 Ιανουαρίου 2024

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς κι όχι «αυξήσεων» κοροϊδία   Προ...