Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Συμπαράσταση στη διωκόμενη καθηγήτρια Δ. Γιατράκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η υπόθεση της καθηγήτριας Δήμητρας Γιατράκου. Στις 18/9/2013, τρίτη μέρα της απεργίας της ΟΛΜΕ, η εκπαιδευτικός, μέλος της απεργιακής επιτροπής της ΕΛΜΕ Εύβοιας, εισήλθε με το αυτοκίνητο της, με μικρή ταχύτητα, στο προαύλιο χώρο του σχολείου που υπηρετεί προκειμένου να ξεφορτώσει απεργιακό υλικό. Για το περιστατικό αυτό έγινε ανώνυμη ηλεκτρονική καταγγελία στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει πολλές φορές καταγγείλει τον ανησυχητικά μεγάλο αριθμό πειθαρχικών διώξεων οι οποίες στηρίζονται σε ανώνυμες καταγγελίες, διαταράσσουν την εκπαιδευτική ζωή και δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα σχολεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
 Εκφράζει τη συμπαράστασή της στη διωκόμενη εκπαιδευτικό.
 Απαιτεί την αθώωση της συναδέλφου και την παύση κάθε πειθαρχικής της δίωξης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Για το ίδιο θέμα  και για πληρέστερη ενημέρωση,  παραθέτουμε το σχετικό ψήφισμα της ΟΛΜΕ 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Καταγγέλουμε τη συνέχιση της πειθαρχικής δίωξης της συναδέλφου εκπαιδευτικού Γιατράκου Δήμητρας. Η συνάδελφος δικαιώθηκε πρωτόδικα και στη συνέχεια, το Υπουργείο Παιδείας την οδηγεί σε νέα παραπομπή στο 5μελές Πειθαρχικό όργανο Δευτεροβάθμιας με ένστασή του, ενώ παράλληλα δεν έχει γίνει καμία ηθική ή οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου.
            Η περίπτωση της συναδέλφου μας Δ. Γιατράκου είναι ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τη λειτουργία των πειθαρχικών διαδικασιών σήμερα, ως μηχανισμός φίμωσης της ελεύθερης φωνής των εκπαιδευτικών, εκφοβισμού τους με βάση τις απαιτήσεις των μνημονιακών πολιτικών.

            Να σταματήσει η δίωξη της συναδέλφου
            Να αποκατασταθεί τώρα ηθικά και οικονομικά η συνάδελφος
Ο.Λ.Μ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Περιφερειακή Σύσκεψη στo Αγρίνιο – 22 Ιανουαρίου 2024

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς κι όχι «αυξήσεων» κοροϊδία   Προ...