Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Για τις αυθαιρεσίες στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη δίωξη των δύο διοικητικών υπαλλήλων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Α.Ε.Α.Θ.), μετά από μήνυση που κατάθεσε σε βάρους τους (και κατά δύο εκλεγμένων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Ε.Δ.Ο.Θ.) ο αναπληρωτής πρόεδρος της Α.Ε.Α.Θ.
Με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, οι δύο κατονομαζόμενες στη μήνυση συναδέλφισσες εξαναγκάστηκαν να φύγουν από την εργασία τους συνοδεία αστυνομικών με περιπολικό, για να προσαχθούν στο Α.Τ. Χαριλάου λόγω ενεργοποίησης αυτόφωρης διαδικασίας. Κρατήθηκαν για ώρες στο αστυνομικό τμήμα και μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να περάσουν από τη σήμανση (για δακτυλικά αποτυπώματα κ.τ.λ.).
Το «αδίκημα» των συναδελφισσών ήταν ότι συνόδευσαν τους δύο εκλεγμένους συνδικαλιστές στο γραφείο του μηνυτή και παρέμειναν στη συνάντηση. Μια συνάντηση που σκοπός της ήταν να ζητηθούν διευκρινίσεις από τη Διοίκηση της Α.Ε.Α.Θ. για ενέργειές της που στρέφονται ευθέως κατά των συγκεκριμένων υπαλλήλων, απειλώντας ακόμα και την εργασιακή τους υπόσταση: Η μεν μια καθαιρέθηκε από προϊσταμένη, η δε άλλη (δόκιμη υπάλληλος) αξιολογήθηκε ως ανεπαρκής και με αρνητική εισήγηση για τη μονιμοποίησή της.
Η μήνυση αυτή έρχεται ως συνέχεια άλλων διώξεων (πειθαρχικών και ποινικών) από πλευράς της Διοίκησης, που στόχο έχουν να αποτρέψουν τις συναδέλφισσες από τη συνεπή, σύννομη και ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων τους, να τις εξαντλήσουν οικονομικά και ηθικά. Άλλωστε η εριστική, απαξιωτική και γεμάτη υπεκφυγές στάση του διευθύνοντα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που τον επισκέφτηκαν, το ίδιο πράγμα επιβεβαιώνει.
Οι διώξεις εναντίον συνδικαλιστών που υπερασπίζονταν εργασιακά δικαιώματα είναι απανωτές το τελευταίο διάστημα. Ακόμα και ασφαλίτες να παρακολουθούν μαζικές συλλογικές διαδικασίες έχουν εντοπιστεί. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων είναι επιλογή της κυβέρνησης καθώς η αντιλαϊκή της πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία στους χώρους εργασίας δε θα περάσει, όπως δε θα περάσει και η επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές δεν μπορούν να κάμψουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων και την αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Απαιτούμε άμεσα:
1. Να αποσυρθεί η μήνυση κατά των υπαλλήλων και των εκλεγμένων συνδικαλιστών που τις υπερασπίστηκαν
2. Να σταματήσει η στοχοποίηση των δύο υπαλλήλων της Α.Ε.Α.Θ., η τρομοκρατία και οι διώξεις εναντίον τους.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Print Friendly, PDF & Email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Περιφερειακή Σύσκεψη στo Αγρίνιο – 22 Ιανουαρίου 2024

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς κι όχι «αυξήσεων» κοροϊδία   Προ...