Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΤΟΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 34100
Mail : nomarxadedyeyv@gmail.com                                                Χαλκίδα 29/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
         Η  Ε. Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Εύβοιας  την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποίησε συνάντηση με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα. Στη συνάντηση τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα : 
  1. Έλεγχος καταλληλότητας Σχολικών Κτιριακών Εγκαταστάσεων.
  2. Χρηματοδότηση Σχολικών Μονάδων και αμεσότητα στις παρεμβάσεις.
  3. Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας.
  4. Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας.
  5. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Χαλκίδας.
  6. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.
  7. Φοίτηση μαθητών προσφύγων.
  8. Φοίτηση μαθητών ΡΟΜΑ. 
        Η Δήμαρχος απάντηση στα παραπάνω θέματα :
  1. Θα συζητηθεί το θέμα με τις τεχνικές υπηρεσίες και ήδη «τρέχει» μελέτη      1.000.000 ευρώ για επισκευές σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων.
  2. Άμεσα θα γίνει η κατάθεση της πρώτης δόσης επιχορήγησης των Σχολικών Μονάδων, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Δντών- Προϊσταμένων Δημοτικών  Σχολείων και Νηπιαγωγείων με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής, ήδη έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους Δντές Γυμνασίων και Λυκείων με την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Από τους Δντές θα ζητηθεί κατάλογος με ιεράρχηση των αναγκών κατά Σχολική Μονάδα.
  3. Ζητήθηκε από τη Δήμαρχο η προσεκτική και με παιδαγωγικούς όρους, μετεστέγαση του Νηπιαγωγείου της Ν. Αρτάκης από το οικόπεδο που βρίσκεται και μάλιστα σε κοντέινερ, μια και σε αυτό, δημοπρατήθηκε  και θα ξεκινήσει να χτίζεται το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας.
  4. Συζητήθηκε το θέμα του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας και συμφώνησε ότι θα πρέπει να μετεστεγαστεί, μέσα στην πόλη της Χαλκίδας, για ειδικούς και  παιδαγωγικούς λόγους.
  5. Συζητήθηκε το θέμα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Χαλκίδας ( Εργαστήριο Ειδικής Εκπαιδευτικής Επαγγελματικής κατάρτισης) και η στέγασή του.
  6. Ζητήθηκε η με μελέτη παρέμβαση στο κτίριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας προκειμένου να καλυφτούν η ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίας. Το Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στο μαθητικό δυναμικό του. Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου σε όμορο Δήμο.
  7. Συζητήθηκε και προτάθηκε από την Ε.Γ  η σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην εκπαίδευση προσφύγων ( Περιφερειακή Ενότητα, Περιφερειακή Δνση, Δνση Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης, Δήμος, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Σύλλογοι Γονέων). 
  8. Παρεμβάσεις στις περιοχές που κατοικούν οικογένειες ΡΟΜΑ, για ενημέρωση και υλοποίηση προγραμμάτων ένταξης. 
Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας Λάμπρος Γιαννούχος, και έθεσε  τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

       
                                                                 Για την Ε.Γ
    Ο Πρόεδρος                                                                                               Ο Γραμματέας

Αυξωνίδης  Άρης                                                                           Παπαργυρίου Στάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Περιφερειακή Σύσκεψη στo Αγρίνιο – 22 Ιανουαρίου 2024

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς κι όχι «αυξήσεων» κοροϊδία   Προ...