Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων

 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την ανάκληση κάθε πειθαρχικής δίωξης από το Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α., εναντίον της συναδέλφισσας, εργαζόμενης στη Δ.ΥΠ.Α., η οποία με επιστολή της εξέφρασε την άποψη της προς το Διοικητή.

Σύμφωνα με το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Άρθρο 11 – Ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης): «Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης και την ελευθερία λήψης ή μετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, χωρίς την ανάμειξη δημοσίων αρχών και αδιακρίτως συνόρων».

Το ιστορικό: Σε συνέχεια των παραπλανητικών και προεκλογικών Δελτίων Τύπου που εξέδωσε ο κ. Διοικητής σχετικά με τον αριθμό των ανέργων, συναδέλφισσα από το τμήμα στατιστικής της Δ.ΥΠ.Α., με πτυχία και μεταπτυχιακά στη στατιστική, με χρόνια προϋπηρεσίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο, θεώρησε δέον να εκφράσει την άποψή της, γραπτώς και ενυπογράφως προς τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. Τι πιο δεοντολογικό, τι πιο νόμιμo, τι πιο ηθικό, τι πιο έντιμο, ένας υπάλληλος με γνώσεις και εμπειρία να απευθύνει γραπτώς στον Διοικητή, τις απόψεις του επί ενός συγκεκριμένου θέματος. Όμως ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, δεν ανέχεται καμία άλλη άποψη και τιμωρεί όποιον προσπαθεί να προστατεύσει την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία του ΟΑΕΔ, τιμωρεί όποιον έχει άλλη άποψη, τιμωρεί όποιον έχει άποψη. Ο κ. Διοικητής σε μια προσπάθεια να εκφοβήσει να τρομοκρατήσει και να επιβάλλει σιωπητήριο σε κάθε άποψη που δεν εξυπηρετεί το αφήγημα του, καλεί σε απολογία τη συνάδελφο, γιατί υπέπεσε λέει σε πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 107 του Ν. 3528/07.

Ενημερώνουμε ότι η επιστολή της συναδέλφισσας περιείχε απλά την άποψή της. Ούτε κακόβουλη ήταν, ούτε δημόσια, ούτε ανακριβή στοιχεία χρησιμοποίησε, ούτε απρεπής εκφράσεις περιλάμβανε. Απλά η άποψή της δεν ήταν σύμφωνη με αυτή του κ. Διοικητή. Όποιος λοιπόν έχει άποψη στη ΔΥΠΑ «τους», ας μην την εκφράζει, ας την κρατά για τον εαυτό του. Ας μη θυμώνει τον κ. Διοικητή ο οποίος έχει το αλάθητο.

Ζητούμε άμεσα την ανάκληση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας, ζητούμε να σταματήσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων και θα ενθαρρύνει όλους τους εργαζομένους να εκφέρουν την άποψη τους, ελευθέρα και άφοβα.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανακοίνωση – Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων της ΔΥΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Περιφερειακή Σύσκεψη στo Αγρίνιο – 22 Ιανουαρίου 2024

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς κι όχι «αυξήσεων» κοροϊδία   Προ...